HOCALI İÇİN MEYDANLARDAYIZ !

 Ana sayfa > Haberler > HOCALI İÇİN MEYDANLARDAYIZ !

25 Şubat 2017

HOCALI İÇİN MEYDANLARDAYIZ !

Hocalı Soykırımının yıl dönümünde katil Ermeni askerlerince vahşice katledilen soydaşlarımızı anmak ve kamuoyu oluşturmak adına Kayseri Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması düzenledik.

Derneğimiz adına konuşan dernek sözcümüz Mehmet Kalabalık şunları kaydetti;
"Aziz Türk Milleti!

Bugün üzerinden 25 yıl geçen, yürek yaramız, Hocalı Soykırımını anmak için buradayız. Rus Ordusunun 366. Mekanize Alayının da desteğini de alarak Azerbaycan’ın Hocalı kasabasına gelen Ermeni katilleri 1992 yılının 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gecede savunmasız 83 çocuk, 106 kadın ve 70’den fazla yaşlıyı vahşice katletmiş ve onları şehit etmişlerdir. Hocalı’da soydaşlarımıza yapılan katliamın üzerinden yıllar geçse de yüreklerimizde ki kardeş acısı geçmemiştir. Geçmeyecekte.

Sözde insan hakları savunucusu olan kuruluşlar söz konusu Türk ve Müslümanlar olduğunda sessiz kalmayı tercih ediyorlar. Aynı yıllarda Kosova’da, Bosna’da, Çeçenistan’da Doğu Türkistan’da da katliamlar yapılmıştı. Buralarda da Müslüman kanları akıtılmış lâkin insan hakları savunucusu olduklarını iddia eden,

1.Cenevre Sözleşmesi,

2.İnsan Hakları Beyannamesi, 

3.Vatandaş ve Siyasi Haklar Konusunda Uluslararası Sözleşme,

4.Ateşkes Zamanında ve Askeri Çatışmalar Zamanı Kadın ve Çocukların Korunması

Beyannamesi gibi insan hakları ve uluslararası hukuki antlaşmalar ile amel ettiğini bildiren Avrupa ve Amerika’nın bu katliamlar üzerine vicdanları sağırlaşmış, gözleri bir anda körleşmiş ve bütün idrakleri kararmıştır. Sözlerime son verirken sadece Hocalı da değil, Doğu Türkistan da, Filistin de, Irak da, Suriye de, Kosova da, Bosna da ve zulüm altında olan coğrafyalarda zalime Alp, mazluma Eren olarak Hak davası güden ve davaları uğrunda verdikleri kavgayı şehadetle süsleyen Müslüman kardeşlerimize, ülkemizde son günler de meydana gelen mefhum terör saldırıları ve “Sözde” sınırlarımızın ötesi olan Suriye’de gerçekleşen operasyonlar da şehadet şerbetini içen kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. 

Allah Türk-İslam Âlemine güç ve kudret versin."

Açıklama sonrasında Hunat Kültür Merkezi Konferans Salonunda Prof. Dr. Gaffar MEYDİYEV Hocamız ile "İnsanlığa Karşı Cinayet; Hocalı Soykırımı" isimli konferansımızı düzenledik.