Doğu Türkistan Davası Fakültelerde

 Ana sayfa > Haberler > Doğu Türkistan Davası Fakültelerde

27 Kasım 2018

Doğu Türkistan Davası Fakültelerde

Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi konferans salonunda Yerli Düşünce Kulübü olarak, Doç. Dr. Ömer KUL, Dr. Öğr. Üyesi Tekin TUNCER, Arş. Tarihçi Recep KANALGA Hocalarımızın konuşmacı olarak katıldığı, moderatörlüğünü Serdar KOZAN Hocamızın üstlendiği "Kızıl Esaretten Gök Mavi Hürriyete, Doğu Türkistan" başlıklı panelimizi gerçekleştirdik.


Panelimiz Yerli Düşünce Kulübü başkanı Alperen ANDAÇ'ın açılış konuşmaları ile başladı. Andaç konuşmasında şunları kaydetti;

"Mensubu olmaktan şeref duyduğumuz büyük Türk Milleti,İslamiyetle Doğu Türkistan topraklarında müşerref olmuş, İslamın sancağını bin yıldır, zerafetle, cesaretle, ahlakla ve edeple taşımış, tarih sahnesine çıktığı günden bu yana nerede mazlum ve mağdur nerede gadre uğramış millet varsa yanında olmuş, yarasına merhem olmuş, cümle mazlumların hamisi banisi, umut ışığı olmuştur. Kendilerini bugün gururla yad ettiğimiz şanlı ecdadımız dört yön, yedi kıtaya nizam verip, zulmün başını ezip, dünyaya adaletin emsalini gösterirken hiç bir politik kaygı gütmemiş, konjonktür, ekonomik ilişkiler, uluslararası denge gibi putlara tapmadan daima hak bildiğini yapmış, hiç bir mazlumun çığlığına kulak tıkamamıştır. Bugün Türk milleti ve Türk devletine düşen ecdadımızın bu örnekliğini hayata geçirmeleri Ana vatanımızı, ilmin ,irfanın medeniyetin beşiği iken bugün zulmün, gözyaşının,esaretin sembolü haline dönüşmüş Doğu Türkistan'a her platformda sahip çıkması, öz gardaşımızın sesine ses olması,Şehid liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun "Firavunun karşısında olmak yetmez Musa'nın safında olmak gerekir" sözünü düstur edinip Çağda firavunların ,asrın nemrutların karşısında olup, Mehmet Emin Buğra'ların, Mehmet Cantürk'lerin, Osman Batur'ların hizasında saf tutmalarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tarih boyunca nice yazları çok etmiş nice çokları da az etmiş olan Rabb-ul Alemin'den Doğu Türkistan'daki zulmün ve göz yaşının tez vakitte son bulmasını niyaz ediyorum."

Program sonrasında davetimizi kırmayarak programımıza teşrif eden 1980 dönemi Ülkücülerinden Mahmut YARAŞ Ağabeyimiz konuklarımıza plaketlerini takdim etti.